جمعه 5 مارس 2021
خانه بین المللی LNV-advies: Nederland moet naar 'landschapsinclusieve landbouw'

مشاوره LNV: هلند باید به سمت "کشاورزی شامل چشم انداز" حرکت کند

Het College van Rijksadviseurs pleit in een advies aan Landbouwminister Carola Schouten voor een nieuwe deal tussen boer en de maatschappij. De LNV-adviseurs zeggen dat Nederland toe moet naar ‘landschapsinclusieve landbouw’.

Daarin moeten boeren een eerlijk inkomen ontvangen voor het produceren van gezond voedsel en voor het in stand houden van een aantrekkelijk, toegankelijk, biodivers landschap . Daarbij moet het zorgendragen voor schoon water, schone lucht en een vitale bodem vanzelfsprekend zijn.

Het college adviseert het kabinet om aan het agrarisch gebruik van Nederland heldere, ambitieuze en realistische doelen te stellen op het vlak van klimaat, biodiversiteit, bodem, water en landschap. Dan weet de agrarische sector welke kant Nederland opgaat. Veel boeren zijn bereid om mee te werken aan de transitie van de landbouw, maar vragen om helderheid en koersvastheid van de overheid.

Ook adviseren de Rijksadviseurs het Rijk om toekomstbestendige verdienmodellen te helpen ontwikkelen voor landschapsinclusieve landbouw. Die transitie zal alleen slagen als de boer een goede prijs voor zijn producten én diensten ontvangt, zodat hij voldoende ruimte heeft om het landschap blijvend te onderhouden. De overheid moet ervoor zorgen dat een boer een reële beloningen ontvangt .

Adviseur Berno Strootman zei daarover: “Het is hoog tijd om de landbouw landschap-inclusief te maken. De drie proefprojeten geven een beeld van de manier waarop dat zou kunnen. Als samenleving vragen we veel van boeren, we moeten dan ook de daad bij het woord voegen en de gewenste veranderingen mogelijk maken, via nieuwe verdienmodellen en de juiste ondersteuning.”

Het College van Rijksadviseurs presenteerde ruim twee jaar geleden hun startdocument Panorama Nederland, waarin zij toen al pleitten voor een New Deal tussen boer en maatschappij. Dat is de afgelopen twee jaar uitgeprobeerd in drie regionale proefprojecten: op het veen (Krimpenerwaard), op klei (De Marne)m en op zand (Salland).

Volgens het nu gebundelde advies van die drie projecten is een duurzaam, levensvatbaar landbouwsysteem in een aantrekkelijk en biodivers landschap mogelijk. Het toont ook aan welke nieuwe verdienmodellen denkbaar zijn en wat nodig is om die dichterbij te brengen. Ook is in beeld gebracht wat de kansen en remmende factoren zijn om zo’n omschakeling tot stand te brengen..

In elke pilot van die drie proefprojecten heeft een team van adviseurs van College van Rijkadviseurs, het Louis Bolkinstituut, het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen en een bureau voor landschapsarchitectuur, samengewerkt met lokale en regionale belamgemorgamoisaties, boeren, agrarische collectieven, organisaties voor landschap en natuur, waterschappen, gemeenten en provincies.

محبوب

اکثریت جدید برای حزب PiS لهستان

در لهستان ، در انتخابات پارلمانی دیروز ، حزب حاکم محافظه کار ملی حدود 45 درصد آرا را به دست آورد ، بنابراین ...

لارا ولترز (PvdA) دیگر نمی خواهد اسپانسرهایی برای ریاست EU داشته باشد

پارلمان اروپا تصمیم گرفته است که کشورهای EU دیگر نباید هزینه های خود را برای ریاست موقت EU با حمایت مالی شرکت های بزرگ چند ملیتی داشته باشند.

ترامپ: قرارداد Brexit پیمان تجاری انگلیس و ایالات متحده را مسدود می کند

اگر انگلیس با توافقنامه فعلی EU-UK-Brexit از اتحادیه اروپا خارج شود ، برای انگلیس بسیار دشوارتر است که ...

کشاورزی جدید EU در حال حاضر سایه افکنده است: کمتر ، کمتر ...

حدود نود سازمان از هفده کشور اروپایی در مورد حذف تدریجی استفاده از سموم دفع آفات مصنوعی استدلال می کنند. ...

Haftar تماس با روسیه ، ترکیه و EU را برای تشکیل پرونده در لیبی کاهش می دهد

خلیفه هفتر ، فرمانده جنگ لیبی ، درخواست ترکیه و روسیه برای آتش بس در لیبی را رد کرد. بجای...

فقط در

مالیات گوشت آلمان مسئله این نیست که چگونه باشد ، اما چگونه و چه زمانی.

جولیا کلوکنر ، وزیر LNV آلمان (CDU) سه پیشنهاد مالی برای تبدیل چند میلیاردی دامداری آلمان را ارائه داده است. که می تواند توسط ...

تولید گله و شیر در اکثر کشورهای EU کمی کمتر است

در بیشتر کشورهای EU ، تعداد گاوها در دامداری ها بیش از یک و نیم درصد کاهش یافته است. اطلاعات جدید یورواستات نشان می دهد که ...

آلمانی ها غذای ارگانیک بسیار بیشتری می خورند. فرصت برای صادرات هلند

سال گذشته ، آلمانی ها تقریباً یک چهارم غذای ارگانیک بیشتری خوردند و غذای ارگانیک به ارزش نزدیک به 15 میلیارد یورو خریداری کردند. خود آلمان ...

کشتی حمل و نقل دام به اسپانیا بازگشت صدها گاو بیمار را کشت

بیش از 850 گاو بالقوه آلوده به زبان آبی که به مدت دو ماه در یک کشتی در دریای مدیترانه بوده اند ...

قاضی بلژیکی همچنین اولین اجازه ازت در مزرعه را لغو کرد

دادگاهی در بلژیک مجوز ساخت یک سوله مرغ را تخریب کرده است ، که این امر تنظیم نیتروژن PAS را زیر سال برده است ، با عواقب بالقوه گسترده ....