रविवार 25 अक्टूबर 2020
घर यूरोपीय संघ EU यूरोप के बाहर के प्रवासियों को रोकना और उन्हें जल्दी वापस भेजना चाहता है

EU यूरोप के बाहर के प्रवासियों को रोकना और उन्हें जल्दी वापस भेजना चाहता है

De EU-landen worden niet verplicht asielzoekers over te nemen van andere EU-landen. In een nieuw asielzoekerspact komt de Europese Commissie tegemoet aan het verzet van enkele EU-landen als Polen, Hongarije en Tsjechië die al jarenlang weigeren vluchtelingen onderdak te verlenen.

Wel wil de Europese Commissie een systeem opzetten voor crisissituaties waarin de EU-landen meebetalen aan de opvang in andere EU-landen. Ook moeten EU-landen die niet zelf vluchtelingen willen opnemen, de opvang of repatriëring van een aantal migranten in andere landen adopteren.

De focus van het Europese migratiebeleid moet liggen bij de terugkeer van kansloze asielzoekers. Die procedure moet sneller en beter, meent het dagelijks EU-bestuur.

Brussel wil bovendien verbeterde opvangcentra ‘aan de grenzen’ van de EU (in Turkije, Libanon of Noord-Afrika) waar vluchtelingen snel geïdentificeerd, gescreend en geregistreerd worden. Binnen vijf dagen moet duidelijk zijn of een asielzoeker in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning, of dat de persoon teruggestuurd moet worden.

Het Europees Parlement bespreekt de nieuwe strategie donderdagochtend in Brussel met vice-voorzitter van de Europese Commissie Margaritis Schinas en Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Zij presenteren daar het voorstel voor het nieuwe Asiel- en Migratiepact aan de leden van de parlementscommissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE).

De Europese Commissie stapt definitief af van het in 2016 gelanceerde idee dat lidstaten kunnen worden gedwongen om asielzoekers op te nemen, zoals ze dat tijdens de migratiecrisis van 2015 wel heeft geprobeerd. Dat voorstel is door de EU-regeringsleiders nooit aanvaard omdat er te veel landen tégen waren.

In plaats daarvan komt er een donatie- en adoptiesysteem. Als de druk op zuidelijke EUI-landen te groot wordt, moeten andere landen bijspringen. Ze moeten dan ontfermen over afgewezen asielzoekers in een van die overbelaste landen, en zorgen voor hun terugkeer naar land van herkomst.

Als landen voor dat mee-betalen en adopteren kiezen, hebben ze bijna een jaar de tijd om terugkeer voor elkaar te krijgen. Als dat niet lukt, moeten ze die aielzoeker alsnog zelf opnemen en daarna vanuit eigen land verder aan de terugkeer werken. De EU-landen en het Europees Parlement moeten akkoord gaan met de nieuwe wetsvoorstellen. Dat kan nog wel eens minstens een jaar gaan duren.

In een eerste reactie zei de Nederlandse PvdA-Europarlementariër Kati Piri “dat het recht om asiel aan te vragen binnen de Europese Unie overeind blijft staan. En ook worden alle verzoeken nog steeds individueel beoordeeld. Die basisprincipes zijn goed,” aldus Kati Piri.

Ook noemde ze het logisch dat er meer werk wordt gemaakt van het terugsturen van mensen die geen recht hebben op asiel. Dat betreft momenteel bijna 2/3de van alle asielzoekers. Wel merkte ze op dat dit voorstel vooral solidair lijkt te zijn met de EU-landen, maar de vraag is hoe solidair het is met de vluchtelingen?

De ambities voor een nieuw beleid zijn volgens de Eurofractie van de ChristenUnie goed, maar Europarlementariër Van Dalen maakt zich wel zorgen over de haalbaarheid van de plannen. Van Dalen noemde de migratieproblematiek op het Griekse eiland Lesbos groot en daarom mag dit plan niet falen. “Met alleen solidariteit gaan we het niet redden. Terecht wordt gesteld dat alle EU-landen moeten meebetalen of opvangen. Zo niet, dan moeten er sancties komen in de vorm van kortingen op de Europese fondsen.”

लोकप्रिय

पल्स फिशिंग पर प्रतिबंध के खिलाफ EU कोर्ट में डच ट्रायल

नीदरलैंड मछली पकड़ने की पाबंदी को चुनौती देने के लिए यूरोपियन कोर्ट ऑफ जस्टिस के पास जाता है। मंत्री स्काउटन (LNV) के अनुसार ...

स्पेन ने कैटलन राजनेता के प्रत्यर्पण के लिए फिर से बेल्जियम से पूछा

कैटलन के पूर्व राष्ट्रपति कार्ल्स पुइगडेमोंट ने ब्रुसेल्स में बेल्जियम की न्यायपालिका को रिपोर्ट किया है। स्पेनिश सुप्रीम कोर्ट ने सोमवार को फिर से ...

श्रम और #8217; दूसरा आदमी भी इस्तीफा देता है; मध्यम विरोधी Brexiteers की हानि

ग्रेट ब्रिटेन में, लेबर पार्टी के उप-पार्टी नेता टॉम वॉटसन ने अप्रत्याशित रूप से अपनी सेवानिवृत्ति की घोषणा की। वह चुनाव के लिए खड़ा नहीं होता ...

स्लोवाकिया पत्रकार कुइसाक की हत्या के अपराधियों पर मुकदमा चलाएगा

पत्रकार जान कुइसाक और उनके मंगेतर के आरोपों के करीब दो साल बाद, स्लोवाकिया में न्याय और पुलिस ने आरोप लगाए हैं ...

विदेश मंत्रालय जल्द से जल्द इराक छोड़ने के लिए बगदाद में डच को बुलाता है

स्थिति पूरी तरह से हाथ से बाहर होने से पहले इराक में "हिंसा का चक्र" समाप्त होना चाहिए ...।

बस अंदर ही अंदर

Vooral Europese boeren en vissers lijden verliezen door Brexit-douane

Een vertrek van de Britten uit de Europese Unie is vooral schadelijk voor de Nederlandse landbouw, de voedings- en levensmiddelenindustrie, de...

'प्रकृति और छोटे खेतों के लिए मौत का झटका EU कृषि'

यूरोपीय संसद ने छोटे खेतों और प्रकृति के लिए मौत के वारंट पर हस्ताक्षर किए हैं। यही बात पर्यावरण संगठन ग्रीनपीस ने EU समझौते को छीनने के बारे में कही ...

यूरोपीय कर हवन से यूक्रेनी चिकन विशाल लाभ

यूक्रेनी पोल्ट्री कंपनी एमएचपी घरेलू रूप से करों से बचने के लिए लक्ज़मबर्ग और साइप्रस के यूरोपीय टैक्स हेवन में लेटरबॉक्स कंपनियों का उपयोग करती है।

यूरोपीय संसद वेजी बर्गर और सुसंस्कृत मांस के नाम पर निर्णय लेती है

इस सप्ताह, यूरोपीय संसद इस बात पर मतदान करेगी कि सुसंस्कृत मांस या वनस्पति भोजन 'मांस' हो सकता है या 'बर्गर' या 'स्टेक' ...

LNV मंत्री: कृपया EU कृषि में परिवर्तन कम करें

कृषि के यूरोपीय मंत्रियों ने लक्ज़मबर्ग में रात के विचार-विमर्श के बाद नए आम के लिए अपने मानदंडों पर सहमति व्यक्त की है ...