kedd 4 augusztus 2020
otthon nemzetközi Szöcskék, sertéspestis és korona után, hernyófertőzés Kínában

Szöcskék, sertéspestis és korona után, hernyófertőzés Kínában

In de graanprovincies in het noordoosten van China wordt rekening gehouden met de komst van de legerworm. De rupsenplaag heeft zich volgens Amerikaans veldonderzoek verplaatst benoorden de Yangtze-rivier en is al Midden-China binnengekomen, drie maanden eerder dan verwacht.

Daardoor is het zeer waarschijnlijk dat het ongedierte zich ook zal vestigen in de grootste maïs-producerende regio, het belangrijkste maïsgebied met 45 procent van China’s jaarlijkse maïsoogst.

Volgens het China Agriculture Industry Development Report 2020, op 4 juni gepubliceerd door de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen (CASS) en het International Food Policy Research Institute (IFPRI), zal FAW de maïsproductie dit jaar naar schatting met minder dan 2,5 procent verminderen, maar andere Chinese en Amerikaanse bronnen spreken van het dubbele.

De Heilongjiang Soybean Association (HAS) heeft eind mei een waarschuwing afgegeven dat de alsmaar oprukkende legerworm-rupsenplaag schade aan maïsgewassen zal veroorzaken. In vakterminologie wordt de rups omschreven als de fall army worm (FAW). De rupsen werden in maart ontdekt in de Chinese provincies Jiangsu en Anhui, en vervolgens in april en mei langs de Yangtze-rivier.

Op basis van de ervaring tijdens het groeiseizoen 2019 lanceerde China naar in april een radarsysteem om de rupsenverhuizing te bewaken en te waarschuwen en dienovereenkomstig preventieplannen te maken. Er werd echter ook gemeld dat het drie jaar zou duren om dit systeem volledig op te zetten. Het huidige systeem heeft alleen betrekking op de provincies Hainan, Yunnan en Shandong (erkend als een belangrijke toegangspoort tot de graanschuur van Noordoost-China).

De zeer invasieve rupsenplaag met veel eetlust verspreidde zich in mei 2018 van Afrika naar Azië, en duikt nu op in India, de Filipijnen en sinds 2019 ook in China, zo meldde Rural Marketing. Tegen het einde van 2018 verspreidde FAW zich in India over de belangrijkste maïsregio’s en kwam het naar voren als een belangrijke bedreiging voor de landbouw. De vroege opkomst van de levenscyclus van gewassen, vraatzuchtige voedingsgewoonten, grootschalig agressief gedrag, hoge reproductie, snelle migratie en onomkeerbare aard van gewasschade, maakten FAW tot een belangrijke plaag.

Niet alleen de legerworm is vanuit Afrika overgewaaid naar Aziatische landbouwgebieden. Ook de sprinkhanenplagen die hun oorsprong vinden in Afrika, zijn naar West-Azië getrokken en hebben vegetatie aangevallen in delen van Iran en Pakistan, en bedreigen nu de gewassen in India. Deze zwermen zijn de ergste in meer dan een generatie.

Ondertussen is ook de Afrikaanse varkenspest (AVP) opnieuw opgedoken in de regio Azië-Pacific en voor het eerst ook ontdekt in India. ASF, dat in 2018 en 2019 de varkensproductie in China verwoestte, werd ook voor het eerst ontdekt in de subregio Pacific, met gevallen bevestigd in Papoea-Nieuw-Guinea.

népszerű

Boris Johnson az EU-t fogja kérni egy új Brexit-késleltetésért & #8217;

Boris Johnson brit miniszterelnök arra készül, hogy az EU-os halasztást kérje a Brexit számára, most, hogy a ...

Brexit késés: három nap, hét vagy hónap? Vagy hosszabb ideig, és népszavazással is?

Az Európai Unió kész további három hónappal elhalasztani Nagy-Britanniát, ha Boris Johnson brit miniszterelnök ...

Dánia beleegyezik abba, hogy építi az oroszországi Nord Stream 2 gázvezetéket

Dánia az utolsó olyan európai ország, amely beleegyezett a Nord Stream 2 gázvezeték építésének útjába.

Csirkemell + csont ukrán exportja mostantól legálisan az EU piacra

Az ukrán baromfihús szinte korlátlan behozatala véget ér. A kelet-európai országgal kötött társulási megállapodás így módosul ...

Horvátország a lehető leghamarabb az eurót és a vízummentes schengeni övezetet akarja

Andrej Plenković a horvát miniszterelnök egyértelművé tette, hogy Horvátország, a legújabb EU újonnan csatlakozó ország csatlakozik ...

Csak belülről

Bayer boekt miljarden af voor afkoop schadeclaims glyfosaat

Chemieconcern Bayer meldt over het tweede kwartaal van dit jaar miljardenverliezen, niet veroorzaakt door de corona pandemie maar door rechtbankzaken in...

Lengyelország 20 gazdaságra épít biogázüzemeket EU támogatással

Twintig grote Poolse landbouwbedrijven gaan met subsidie hun energielevering overschakelen op eigen biogasinstallaties. De installaties op boerderijschaal zijn...

Ír gazdák: több termelés és mennyiség, de alig több jövedelem

Írország mezőgazdasági ágazata minden ágazatban jó eredményt nyújtott 2019-ben, de a megnövekedett költségek miatt megnövekedett költségek ...

Az amerikai mezőkben a növények kevesebb méh miatt kevesebbet nőnek

A méhek hiánya az Egyesült Államok mezőgazdasági területein korlátozza egyes növények növekedését, ez új ...

Gyanús csomagok a „kínai vetőmagból”, amelyeket az amerikaiaknak postai úton küldtek

Az USA Földművelésügyi Minisztériuma (USAD) és az FBI figyelmezteti az Egyesült Államok közvéleményét az ...